WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Ziare.com: Razbunarea personala a unui ministru olandez, cauza blocarii aderarii la Schengen?


Presa bulgara scrie ca blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen ar avea si un substrat personal. Ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, care a anuntat ca tara va uza de dreptul la veto, a fost implicat intr-un mare scandal legat de o afacere imobiliara pe litoralul bulgaresc.

Presa bulgara citeaza ziarul olandez „Dutch News”, care anunta in 2010 ca Leers a fost nevoit sa demisioneze din postul de primar al orasului Maastricht dupa ce mass-media din tara sa a dezvaluit ca el a facut trafic de influenta, informeaza Agerpres preluat de Evenimentul Zilei.

Mai exact, scandalul a izbucnit dupa ce s-a aflat ca Leers ar fi investit incepand din 2006 intr-o vila din Biala 200.000 euro, cu toate ca aceasta nu era trecuta pe numele lui, cel mai probabil ca sa nu apara intrebari despre originea banilor.

Lucrarile de constructie au intarziat insa, iar Leers a cerut ajutorul ambasadorului bulgar in Olanda. El ar fi promis sa ofere orasului bulgar o autospeciala de stingere a incendiilor daca problema lui personala se rezolva.

Alertati, consilierii locali din Maastricht au decis ca Leers a facut trafic de influenta, intrucat el a incercat sa rezolve o chestiune privata, profitand de functia pe care o ocupa. Gerd Leers si-a pierdut functia de primar, iar acest lucru a dat acum nastere la speculatii privind o posibila razbunare personala pe autoritatile bulgare.

Olanda a anuntat saptamana trecuta ca se va opune aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, cu toate ca cele doua tari au indeplinit toate conditiile prevazute in tratat, pe motiv ca nu au depus suficient de multe eforturi pentru combatarea coruptiei. R1®

Reclame

Written by jonbustrom

septembrie 21, 2011 la 1:35 pm

Publicat în Uncategorized

%d blogeri au apreciat asta: