WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Mark Mobius: O nouă criză financiară este iminentă


Mark Mobius, preşedintele executiv pentru pieţe emergente la Templeton Asset Management, a declarat că o nouă criză financiară este iminentă, deoarece problemele care au cauzat turbulenţele din ultimii ani nu au fost rezolvate, transmite Bloomberg.

Valoarea totală a derivatelor la nivel mondial depăşeşte produsul intern brut global, creând volatilitate şi o situaţie de criză pe burse, a afirmat luni Mobius într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo.

„Sunt băncile mai mari decât înainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este încă avans pe derivate? Da”, a arătat el.

Criza financiară globală declanşată cu trei ani în urmă, odată cu falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a fost cauzată parţial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piaţa americană.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a căzut cu 38% în primele şase luni de la falimentul Lehman. Îngheţarea pieţelor de credit a determinat băncile centrale din întreaga lume să injecteze sume uriaşe de bani în sistemul financiar pentru a încuraja creditarea şi a stimula creşterea economică R1®

Reclame

Written by jonbustrom

mai 30, 2011 la 10:04 pm

Publicat în Uncategorized

%d blogeri au apreciat asta: