WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

apropo.ro: De ce n-a pocnit biciul la Eurovision


Cu o piesa mai degraba pretabila unui generic decrepit al unei emisiuni plictisitoare, Romania a fost pusa la colt de iubitorii de muzica din Europa.

„Nu ne asteptam catusi de putin. Am crezut in piesa noastra, am evoluat bine, am fost pregatiti, chiar nu ne-am asteptat la acest rezultat”- Hotel FM, dupa finala concursului Eurovision 2011.

Eu ma asteptam, si cineva din staff-ul echipei Romaniei stia asta. Nu ma asteptam ca voi, Hotel FM, sa nu aveti echilibrul si decenta, ca, macar la final sa recunoasteti ca ati avut o piesa de a doua jumatate a clasamentului, atat din punct de vedere al compozitiei, cat si al show-ului. Daca ati trecut de selectia nationala, alesi de un juriu care apreciaza genul asta de piesa naiv-antrenanta si votati de romanii care isi petrec Revelionul pe TVR (indraznesc sa cred ca multi sunt din generatia lui Adrian Ordean), ati crezut ca veti rupe norii. V-au rupt norii pe voi, fiindca veniti cam plouati din Germania. Pe undeva este de inteles sa iti sustii melodia, sa o consideri foarte buna, insa nu este acceptat ca si dupa ce vezi spectacolul facut de alte tari sa te declari dezamagit. Nu fiti dragii mei, ati luat puncte neasteptate, chiar si pentru voi. Si ca sa vedem ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, mai ales in cazul in care te duci imbatat de ideea ca melodia ta e printre piesele favorite, iata punctele primite de Romania sambata seara:

12 puncte: Moldova (asta da vot geo-politic!) si Italia (la naiba, avem vreun milion de daci pe meleagurile de acolo)

10 puncte: Belgia

8 puncte: Spania (pana si capsunarii au decis sa voteze cu bun simt, nu patriotic)

7 puncte: nimeni

6 puncte: Bulgaria (cred ca au fost conationali in weekend pe la Nisipurile de Aur), Azerbaidjan, Israel (comunitatea nu ne-a lasat la greu)

5 puncte: Turcia

4 puncte: Olanda (sigur fumasera ceva si visau la o schimbare), Danemarca

3 puncte: …

2 puncte:

1 punct: Austria, Ungaria, Irlanda, Estonia.

„Avand in vedere ca e o piesa pop-rock, sunt convins ca va avea priza la tarile anglo-saxone si scandinave. Teama a fost fata de feedback-ul din Romania, pentru afara nu avem nicio emotie. S-ar putea ca tari precum Serbia sa nu ne voteze, dar sunt convins ca vom primi voturi de la alte tari”, declarase compozitorul Gabriel Baruta, imediat dupa ce a aflat ca Hotel FM a castigat preselectia de la noi.

Inchei aici remarcand, ca si restul Europei, ca am avut o piesa mediocra cu un show fad, si „salut” flerul si logica domnului Baruta, cel care a compus piesa „Change” a celor de la Hotel FM. Da, piesa a fost votata „la greu” de tarile anglo-saxone si o ploaie de doishpari au venit de prin Suedia, Islanda, samd.

Din 42 de tari care ne puteau da voturi, 28 au ales sa ne ignore. Adica doua treimi. Cam asta se intampla cand din rahat faci bici. Foarte rar pocneste!

P.S.: Poate la anul il trimitem pe Valentin Dinu la Eurovision. Macar le-ar da fiori telespectatorilor. R1®

Reclame

Written by jonbustrom

mai 16, 2011 la 4:00 pm

Publicat în Uncategorized

%d blogeri au apreciat asta: