WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Daily Mail: Decizia lui Ceauşescu de a interzice Scrabble, bună


Leonid Brezhnev and Nicolae Ceauşescu.

Image via Wikipedia

Tot aşa cum oamenii buni pot lua uneori decizii proaste, şi oamenii răi pot lua uneori decizii bune. Majoritatea sunt de acord că Nicolae Ceauşescu a fost un om rău, dar într-unul din actele sale finale de preşedinte al României a luat o decizie bună. Este vorba, desigur, de modul în care a interzis jocul de Scrabble, declarându-l un „rău subversiv”, titrează azi tabloidul britanic Daily Mail.

„Presupun că cineva ar putea argumenta că s-a făcut vinovat de o reacţie exagerată, dar cu siguranţă că a fost o decizie potrivită”, scrie semnatarul articolului Craig Brown, care mărturiseşte că el personal urăşte Scrabble.

Cartea cea mai enervantă din lume este The Official Scrabble Dictionary, care listează toate cele 260.000 de cuvinte permise, fără a se deranja măcar să le definească, crede Craig Brown. La fiecare câţiva ani, cu fiecare nouă ediţie, introduce o cantitate mare de cuvinte noi, cele mai multe dintre ele foarte dubioase.

Problema cu Scrabble este că alimentează nemulţumirea, consideră Brown, deoarece noul Scrabble Dictionary va fi cauza invocării unui număr de argumente noi privind abrevieri şi cuvinte nepermise.

De-a lungul anilor, fabricanţii de Scrabble au venit cu multe fapte şi cifre deprimante. Ei spun, de exemplu, că dacă toate piesele de Scrabble produse s-ar pune cap la cap ar înconjura de opt ori întreaga lume. Dar cel mai deprimant dintre toate este faptul că peste un milion de piese Scrabble au dispărut din joc de când acesta a fost inventat. De ce? Deoarece atât de multe jocuri de Scrabble sfârşesc în lacrimi, cu piesele împrăştiate peste tot pe podea.

Noul Official Scrabble Dictionary, venerat de tocilari, urât de toată lumea, va fi cauza oricărui număr de argumente noi. Săracul bătrân preşedinte Ceauşescu probabil că se răsuceşte în mormânt, conchide semnatarul articolului.

Reclame

Written by jonbustrom

mai 10, 2011 la 4:36 pm

%d blogeri au apreciat asta: