WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Mititei Western* 3: Vintu “The Hunter” ameninta pe Ghitza „The Nobody” ca pierde Realitatea TV! Bodyguarzii se hlizesc…


Casa Presei Libere / Casa Scanteii

Image by cod_gabriel via Flickr

Nu as fi vrut sa revin asupra acestui subiect, considerind ca in ep. II s-a spus cam tot ce era de spus, restul sunt doar variatiuni… dar intre divortul pepe/oana care l-a umbrit deja pe cel dintre iri/moni si wikileaks am zis sa abordez un subiect neutru, cu rezonanta doar pentru cinefili :).

Episodul consumat ieri [duminica, 27 Martie] clasicizeaza deja conceptul de televiziune-prezervativ. Sa detaliem. Pe la prinz, cind tot romanul bazat era cu micul in git si cu berea la rece, Vintu „The Hunter” trimite chipurile un emisar care s-a prezentat la sediul RTV sa-i reparea onoarea propietarului, proaspat penetrata  de Ghitza „The Nobody” prin ceva falsuri in inscrisuri sub semnatura privata si alte bagatele de drept penal intre 4 si 14 ani de inchisoare, intr-un proces pe care RTV il are cu Coresi RA. Ca sa fie convingator, emisarul a venit si el cu doua companii de paza dupa el, asa, ca nu se stie niciodata cum degenereaza o discutie intre intelectuali. Ghitza „The Nobody” fiind si el un om de mare caracter si un intelectual de mare tinuta a adus si el propria companie de paza plus un 112 care a percutat intocmai si la timp cu seful sectie 2 si niscavai militieni cu urme de mustar la gura si o divizie de mascati de la SPIR, ca iarasi, nu stii cum pot divaga doi intelectuali rasati cind ajung la fenomenologia spirtului. Tabloul vivant fiind gata, emisarul fiind ciuruit repede de Ghitza „The Nobody”, Vintu „The Hunter” isi facu aparitia in carne si oase. Intre timp isi facura aparitia si niscavai figuranti de o parte si alta: Freciu, Nedelcu, Iacobescu, popor, invitati in emisiune… Tatulici tocmai avea o emisiune cu tema: sistemul sanitar ravasit, cea ce era numai bine ca erau prezenti si ceva doctori in caz de ceva, Doamne fereste!

Si cind sa ajungem la punctul culminat – ia-l dupa mine, ca-l omor!, cind Universul intreg se zbircea [gata, The Hunter ii i-a gitul lui The Nobody!!!], se puse batista pe tambal si se pupa Piata Independentei [batista sub forma unei sacose cu bani de la The Nobody catre The Hunter, ca are si el familie mare, si remuneratia dupa buget…]. Bodyguarzii se scursesera unul cite unul, pe rind, militenii pe la sectie, duba SPIR-ului se ascunsese dupa statuia lu’ Lenin, prevenitv. Pe la 22, Vintu „The Hunter” fugi cu Hurezeanu prin aripa Agerpresului, tragindu-le teapa cioporului de ziaristi aciuiti prin parcare, cu fly-urile dupa ei, figurantii se aruncara si ei in masina topindu-se in noapte si in cladirea stalinista ramasese Ghitza „The Nobody” lingindu-si raminele si storcindu-si creierii ce tzeapa trebuie sa mai dea ca sa-si mai reduca din pierderile suferite. Realitatea TV, televiziunea-prezervativ va fi din nou folosita la ceva incesturi mediatice, sado-masochisme jurnalistice cu penetrare anala etc, etc… ca de, dupa ce va termina iar sacosa, Vintu „The Hunter” se va zburli cocoseste spre Ghitza „The Nobody”:M-a deranjat teribil că dl Ghiţă s-a purtat necivilizat…”. Sa mori tu, si noi care credeam ca e vorba doar de cashcaval….

Final: Bodyguazii se hlizesc timp. „iar ne-au chemat ashtia de-am pulea! Sa nu spargem si noi o muie, sa rupem o mina! Fi-ti-ar dracu de intelectuali!”

* Mititei Western  – cunoscut si sub numele de western românesc, subdomeniul al Spaghetti Western si subsubdomeniu al originalului Western american, a aparut acum cca 2100 de ani, numit astfel deoarece majoritatea au fost produse si regizate de catre români. Limba folosita a fost cea autohtona. Echipa tipica este formata dintr-un regizor român sau român naturalizat, personal tehnic ce s-a gasit prin curte, si o distributie in functie de vremi si buget (gen cu actorii lor si caii nostri) sau români, țigani, unguri, nemti, evrei, rusi, turci, tatari, cumani si toti ceilalti care s-au perindat in arcul danubiano-carpat-pontic, uneori cu actori ratati de prin vest sau est (nu dam exemple! va lasam sa ginditi!) sau altii tineri care s-au format profesional pe aici ca mai apoi sa ajunga smecheri in tara lor (din nou nu dam exemple!). Filmele au fost turnate in locatii ieftine, care sa imite Vestul american, gen Piroboridava, Rovine, Posada, Podu Inalt etc, etc si mai nou Tirgoviste, Cotroceni sau strada Paris, Dorobanti, Bucuresti. Temele tipice în Mititei Western-uri sunt rascoalele si caterincele de orice fel, copii esuate ale revolutiilor mexicane din Spaghetti Western,cu  banditi de tot soiu, toti români sau in curs de românizare, ce isi desfasoara activitatea in zona de frontiera, fara nici un apropo la actualitatea imediata, dupa modelul frontierei dintre rau si mai rau, dintre comunist si securist, dintre spaga si ciordeala șcl.

Reclame

Written by jonbustrom

martie 28, 2011 la 11:16 pm

%d blogeri au apreciat asta: