WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Euroshpaga: Severin sau cum se incurca Sulla cu Prefectura!


THE KREMLIN, MOSCOW. President Putin with Adri...

Image via Wikipedia

Daca ne uitam pe Wikipedia, Adrian Severin are o biografie impresionata. Un politician ambitios, un politician roman care a inteles, inainte altora, ca politica mare, chiar si din Romania, se face mai mult pe la Bruxelles si mai putin pe malurile sordide ale Dimbovitei.  Un politician de viitor, care ai fi spus ca a invatat ceva din cafteala neortodoxa ce se duce in culisele pseoudopoliticii romanesti si caruia culoarele parfumate ale Parlamentului European ar fi fost precum vestiarele Stelei pentru faureianul Banel!

Dar asa cum spunea un celebrul pshiolog necunoscut, diferenta dintre invingatori si invinsi o face ca invingatorii invata sa nu mai repete aceleasi greseli de doua ori in viata! Severin nu a invatat! Implicat intr-un scandal asemanator in vreme ce era ministru de externe in guvernul Ciorbea, era obligat sa-si dea demisia din functie la un an de mandat [decembrie 1997], pe subiectul agenti KGB in presa romaneasca, lansat de purtatoarea sa de cuvint, Gilda Lazar. Si atunci, ca si acum, a trecut prin aceleasi stadii: nu recunosc, e o manipulare, sunt incomod, ma autosuspend, nu imi dau demisia etc. Ca intr-o buna comedie romaneasca de prost gust, a fost fortat sa-si dea demisia si a devinit editorialist la ziarul Ziua, despre care gurile rele spun ca ar fi fost oficina KGB in Romania, ziarul care generase scandalul care avea sa-i duca la demisie!

De ce incurca Severin Sulla cu Prefectura? Pentru ca Domnia Sa crede ca la Bruxelles e ca la Bucuresti! Probabil ca scandalul se va termina cu o excludere a lui Severin din PE [PSD, etc]. Severin crede ca ce mi-e lobby, ce mi-e consultanta, ce mi-e spaga ca tot pe acolo e si tot de bani e vorba la mijloc! Si vorba aia, am dat factura! 🙂  Pentru necunoscatori, la PE este un Registers Of Interest Representatives/Lobbyists public care poate fi consultat aici. Totul e la vedere, cu cartile pe masa. Vrei sa faci un ban in plus? E ok, e la vedere si e fiscalizat! Unde a gresit Severin? S-a bagat unde nu-i fierbe oala! Poate singurul adevar pe care l-a spus a fost ca e un roman incomod! Dar e incomod nu pentru ca creaza probleme, ci pentru ca in loc sa-si vada de spaga lui mica, a inceput sa faca politica la „mare”, bagindu-se in oala mare cu miere a PE. Ce mai era de demostrat? Ca mai e mult pina departe, si ca daca si un Severin care mai stia cum e cu organizatiile astea mondiale [de prin 1985/86?], si-a prins urechile in politica europeana, ce sa mai vorbim de noua generatie de politicieni, familiarizati mai mult cu Paul&Shark si D&G decit cu PE si OSCE… Dar sa vedem si partea buna a lucrurilor! astfel a mai aparut si noi pe site-urile europene ca fiind membrii UE si nu doar la contabilitatea UE ca si contributori net la bugetul Uniunii…

PS:  Ce element ii mai leaga pe cei trei eurospagari  Adrian Severin, Ernest Strasser si Zoran Thaler? Fiecare a fost  in tara sa tinta unui scandal legat de o presupusa colaborare cu KGB.  Lume rea, ce-ai tu cu viata mea!

PSS: Si asta va oferi prilejul inca o data pedelistilor sa demonstreze ca singurul [si poate unicul!] partid corupt din Romania si acum si din Europa este PSD, care iata, a dus coruptia pina si in imaculatul PE! Despre Bodu ce se mai aude?

Reclame

Written by jonbustrom

martie 22, 2011 la 2:39 pm

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Eurosphaga (jonbustrom.wordpress.com) […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: