WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Mititei Western* 2: Vintu “The Hunter” ameninta ca Realitatea TV se intoarce la propietari! Adica la rusi.


KGB - a restaurant in Old Town of Tbilisi.

Image via Wikipedia

Ce-i frumos in Romania ca ceea ce la un moment dat e doar un zvon sau o soapta de cafenea, peste ani se transforma in realitate.  Prin anii „90 circula o legenda prin ulitele prafuite ale urbei dimbovitene despre un miliardar ocult, ce sta intins pe o canapea, intr-un birou la ultimul etaj, cu un diplomat cu un milion de dolari cash linga el. „Si de unde are dom’le asta atitea bani?’ „De la rusi, sunt banii KGB-ulu!” iti raspundeau sfatos atotstiutorii. Ani au trecut, povestea s-a uitat…

Dar iata ca un breaking news de ultima ora, cum spune un comentator avizat, ne aduce aminte de povestea uitata a anilor ”90, cu Vintu „The Hunter” anuntind, pe surse, ca Realitatea TV se intoarce la adevaratii propietari, adica la rusi. Pentru ca daca este adevarat ca banii pe care el i-a manipulat prin Romania sunt ai rusilor, recte si banii cu care s-a facut Realitatea sunt tot ai rusilor, deci adevaratii propietari sunt rusii, el este doar un propietar-paravan, care acum s-a saturat sa fie haituit de Basescu „The Enemy” si arata spre adevaratii propietari: „Ei sunt, ei sunt… Basescule „The Enemy” bata-te cu ei, nu cu mine, un om nevolnic si care am fost si bolnav cind eram mai mic!”.

Ce legatura are acestea cu ce se intimpla acum la Realitatea TV? Nici una! De ce  au fost scosi de pe sticla Oana Stancu si Adrian Ursu? De ce a plecat Catalin Popa, a revenit, a plecat iar, acum e din nou…? Episoade dintr-o telenovele proasta pe care am intitulat-o Mititei Western [v. postul anterior].  Exemple, mai jos. Dar toate acestea sunt in oglinda imaginea unei Romanii contorsionate, care nu este in stare sa-si gaseasca fagasul unei normalitati clamt european. Si noi, resturile, plictisiti si scirbiti, privim aroganti si superiori, aruncind un sictir peste umar. Catre cine?

 

Anunțuri

Written by jonbustrom

Februarie 23, 2011 la 12:35 am

%d blogeri au apreciat asta: