WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Cine este Alexandra Ares?

leave a comment »


Statue of Liberty National Monument, Ellis Isl...

Image via Wikipedia

dupa ziare.com
Exodul de creiere nu ne mai surprinde prea mult si totusi continua. Ne pleaca medicii, ne pleaca matematicienii, informaticienii si, ce e mai trist, scriitorii si poetii, mintea si inima acestei tari. Unii pentru ca asa i-au purtat valurile sortii, altii in cautarea unei recunosteri binemeritate, de care nu au avut parte in tara de bastina.
Alexandra Ares nu este nici prima, nici ultima romanca din diaspora, dar este printre putinele tinere scriitoare care au avut succes literar atat in tara, cat si peste hotare. Ce este trist e ca la noi a fost recunoscuta numai dupa succesele de acolo.
Pentru cine are curiozitatea sa caute beletristica in limba engleza, sub semnatura unor autori romani, recomandam drept una dintre cele mai interesante, recenta aparitie My Life on Craigslist, publicata pe Amazon.com.
Inainte de acest debut de carte electronica, Alexandra Ares, stabilita de ani buni pe Coasta de Est, s-a afirmat ca teatrolog, producatoare de televiziune si romanciera.
Craigslist este o retea de dating din SUA, iar Emily Thompson, personajul principal, o fata in varsta de 25 de ani, pasionata de arta contemporana si dornica sa isi depaseasca conditia modesta.
Cartea este despre arta supravietuirii in orasul New York, unde viata dura se afla sub deviza „care pe care”. Dezamagita de viata reala, Emily isi cauta refugiul pe Craigslist.
Reuseste sa se autocunoasca mai bine, sa vada cum ti se poate schimba norocul peste noapte in New York, sa cunoasca luxul oferit de aventuri superficiale, sau sa scape totul de sub control si sa descopere reversul medaliei si echilibrul fragil dintre morala si depravare?
Raspunsul la aceste intrebari ramane la latitudinea cititorului, dupa ce va parcurge cartea, in care anxietatea si umorul se imbina atat de bine. Aventura lui Emily este cea a ambitiei, dar si a disperarii, a singuratatii, dar si a dorintei de comunicare intr-o lume alienata de goana dupa bani. Cine este Alexandra Ares?
S-a nascut la Bucuresti si traieste in prezent la New York. A studiat la Universitatea nationala de arta dramatica si cinematografica din Bucuresti si a fost o perioada critic de teatru pe TVR1. Dramaturg, scenarist, producatoare, TV, director si editor al publicatiei on-line Manhattan Chronicles.
In vara anului 2010, Zeynep Nutku traduce in limba turca piesa de teatru a Alexandrei Ares „Frumoasa Adormita”, pentru o viitoare reprezentatie pe scena Teatrului de stat din Istanbul.
Ultimul ei best seller, romanul „Dream Junkies”, a aparut in versiunea sa romaneasca, sub titlul „Visatoarele”, la editura Polirom, 2008. R1®

Reclame

Written by jonbustrom

februarie 15, 2011 la 1:32 pm

Publicat în News

Tagged with , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: