WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Romania: Acolo unde nu-i indurare!

with 7 comments


The Coat of arms of Romania

Image via Wikipedia

Zilele trecute la b1 s-a dat un film romanesc mai putin rerereluat „Totul pentru fotbal”. Cei ce conduceau echipa de fotbal din uzina se duc la directorul fabricii sa-i ajute, sa faca ceva, pt ca aveau sa cada din divizia B. Si directorul, preocupat de realizarea planului cincinal, ii repede: „si daca o sa retrogradati ce e? O sa luptati si o sa promovati…” „Da sefu, da’ iar sa mergem acolo…?” „Unde?” „Acolo unde nu-i indurare!” „Unde?” „…in divizia C!”
Acolo unde nu-i indurare! Pentru cine nu stie cum sta treaba povestea asta cu Divizia A, B, C, D etc… nu tine numai de alfabet: in A esti in lumea buna, adica vestiare, dusuri, autocar, echipament de joc, de antrenament etc, se mai joaca si pe bune, se mai si arbitreaza, nu te rup cum vrea fiecare etc., in B esti asa, in lumea civilizata, adica ai vestiar, da fara dus, autobuz, echipament de joc da’ fara de antrenament etc, daca ai bulan se mai si joaca, arbitrajul acasa poate fi relativ corect, daca nu stii si ceva autoaparare s-ar putea sa n-ai noroc daca nu te vede vreun arbitru etc., iar in C esti acolo unde nu-i indurare: vestiarul e direct in cimp, la meci ajungi cu iama nene sau auto propriu, echipamentul e de la metro, pe bani tai, in teren se joaca „scapa cine poate”, arbitrajul e pa cash, iar daca dupa un meci ai doar nasul spart si o tibie tumefiata spui ca ai avut un meci usor, etc, iar de divizia D sa nu mai vorbim!
Asa e si-n lume. In Divizia A e SUA, Japonia, Anglia, Germania etc unde esti in lumea buna, cetateni sunt respectati, statul serveste si apara proprii cetateni, legea e pentru toti, invatamintul si sanatatea sunt etc., Divizia B Polonia, Slovenia, Portugalia etc unde nu-i ca in A, dar nivelul democratiei, a economiei, e in regula tinzind si ei sa acceada in A, etc., iar acolo unde nu-i indurare, in C suntem Romania, Bulgaria, Ucraina etc. statul serveste doar pe cei alesi, cetatenii sunt umiliti, lege e pentru fraieri, santatea si invatamintul sunt precare si reprezinta un privelegiu si nu un drept etc., iar in D sunt nomensland, Afganistan, Irak, Belarus etc.
Prin „97/”98 nu mai vedeam luminita de la capatul tunelului si fiind pe ultimele locuri din C, simteam cum ne scurgem usor spre Divizia D, un nomensland intre o Europa unita si Spatiu Ex-Sovietic. Dupa 2000 ne mai revenisem, si usor, usor, urcam in clasament, si uitasem ce-i aia Divizia D, prin „07/”08 chiar ne vedem in B!!! Ca acum, sa ajungem iar in subsolul Diviziei C, simtind aerul inghetat si neguros al D-ului. Si ca sa continui filosofia fotbalistica cel mai greu este sa promovezi si cel mai usor e sa retrogradezi Acum, aici, suntem in locul unde nu-i indurare. Romania.
R1®

Reclame

Written by jonbustrom

februarie 9, 2011 la 10:52 pm

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Frumos! Optimismul tau incepe sa devnia contagios. 🙂

    domnulsix

    februarie 9, 2011 at 10:59 pm

  2. […] Romania: Acolo unde nu-i indurare! « WikiLeaks: ''..românia, o … Tweet This Post […]

  3. Ce indurare vrei aici fratioare? Du-te in Basarabia sa vezi cum e! Hai ca ai haz!

    microbistul

    februarie 9, 2011 at 11:02 pm

  4. Se spune ca in viata au succes cei care nu uita de unde au plecat!Trist este ca din toate acestea ”unii” din noi nu invata nimic! Satul de atatea vaccinuri, caut o cale ca acest tip de optimism sa nu devina contagios!

    Razvan

    februarie 10, 2011 at 12:40 am

  5. Se spune, ca atunci cind te ratacesti, lucrul cel mai bun pe care poti sa-l faci e sa-ti aduci aminte de unde vii. Si sa te hoatarasti incotro vrei sa mergi.

    jonbustrom

    februarie 10, 2011 at 11:25 am

  6. Si io cred ca nu exista fundul haului…da asa nu ne mai facem bine niciodata!

    jonbustrom

    februarie 10, 2011 at 11:26 am

  7. Stii ce spunea Socrate: e bine ca e rau, ca dupa rau vine intodeauna binele, mai rau e cind e bine, ca dupa bine vine intordeauna raul. 🙂 Ce a uitat Socrate sa specifice cum e cu Delta T…

    jonbustrom

    februarie 10, 2011 at 11:28 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: