WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Egipt:…unde incepe totul!

leave a comment »


Logo Muslim Brotherhood

Image via Wikipedia

Ieri, ca tot românul, m-am dus la mall la film (Rapunzel 3D, vreo 10 ratacitit in sala, da asta-i alata poveste…). Primul spot publicitar din calup – imagini șukar din Egipt, apusuri, piramide etc. prima data am crezut ca astia de la mall fac mishto de noi, ca in final sa vad sloganul – Egipt. unde incepe totul! Tocmai plecasem de acasa unde in al enshplea breaking news ma anunta ca intr-adevar in Egipt a inceput totul, adica o revolta pentru fugarirea lui Mubarak [82 ani].

Ajung acasa si dau search pe google. E real: „Ministerul de Turism al Egiptului prin Autoritatea Egipteana de Turism (ETA) a dezvaluit o noua identitate de brand intitulata „Egipt… unde incepe totul”, cu scopul de a inspira turistii in descoperirea esentei experientei vizitarii Egiptului. Lansarea oficiala a avut loc in cadrul celei de-a 23-a editii a Targului de Turism al Romaniei – TTR 2010…”

Nu cred ca saraci functionari din ETA au avut in cap vreo influentare subliminala a constiintelor din tarile arabe, manipulindu-le, atunci cind au lansat campania de promovare!

Dar sloganul contine un adevar: Egiptul este locul unde incepe totul – si ma refer aici la aceasta revolta populara islamica prin excelenta. Ma amuza pozitia diferitilor prin romanica, ca vezi Doamne, romania ’89/egipt ’11, ceausescu/mubarak etc. Exceptind niste tuse de scenariu similare [piata universitatii, armata e cu noi, noi muncim-noi nu gindim, scl- la urma urmei si aia la Hollywood fac remaker :)..], as compara mai mult ce se intimpla acum in Egipt cu Revolutia din Iran 1979 prin care a fost fugarit sahinsahul Pahawli [un dictator nenorocit care sugea singele poporului…dar pro-occidental!] si care a fost inlocuit cu ayatollahulRuhollah Khomeiny, de a carui nume se sparie si cercetasul de la gradinita din SUA, si de a carui nume este legat un posibil razboi mondial nuclear. E, si cum ar fi o Republica Islamica Egipt, cu un ayatollah la conducere din partea Fratilor Musulmani, la granita unui Israel din ce in ce mai izolat, si care Muslim Brotherhood duc mai departe flacara revolutiei din Yemen pina in Indonezia, via Niger. Tovarasi, Ceausescu este al nostru, da e mic copil fata de ce se intimpla acum prin tarile arabe!

 

PS n-ati fi de acord sa dam drumul pe petitii on line la un protest sa o lase astia mai usor cu breaking news-urile?!

Reclame

Written by jonbustrom

februarie 7, 2011 la 11:52 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: