WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Assange, WikiLeaks: 2.000 de documente secrete despre Romania

leave a comment »


Julian Assange, photo ("sunny country bac...

Image via Wikipedia

Julian Assange, fondatorul site-ului Wikileaks, a declarat ca are aproape 2.000 de documente secrete despre Romania.
Exista aproape 2.000 de documente secrete despre Romania. Eu nu le-am vazut personal pe toate dar pot spune ca am gasit depese din estul Europei, pentru alte tari, care sunt de interes”, a declarat Assange, in cadrul unui interviu realizat de Realitatea TV.
Intrebat daca are vreun docment care sa schimbe soarta unei tari, Assange a declarat ca „Avem un numar de documente care ar putea schimba regimuri. Unul dintre ele ar putea fi cel despre Tunisia„, deoarece prabusirea lui Ben Ali s-a produs dupa ce un articol, avand ca sursa telegramele diplomatice dezvaluite de WikiLeaks, a dezvaluit informatii despre coruptia si opulenta familiei lui.
„Avem multe documente din sectorul financiar, din sectorul militar si multe documente despre diverse guverne”, a mai declarat Assange.
Cat despre posibiltatea de a fi extradat in SUA si trimis la inchisoarea Gunatanamo, Assange a precizat ca „Extradarea in SUA este o problema serioasa si nu numai pentru mine, dar si pentru staff-ul meu, pentru ca exista legislatii care ne catalogheaza drept grupari teroriste, ca al Quaeda”.
Cat despre ce ii rezerva viitorul, Assange a declarat ca spera sa recapete, pe cale legala, o parte din suma de 5 milioane de dolari, obtinuta de Wikileaks din donatii, dar care a fost pierduta in urma unei blocadei economice.
„In viitorul apropiat vom intenta niste procese si speram sa recuperam o parte din cele cinci milioane de dolari din donatii pe care le-am pierdut din decembrie, in urma blocadei economice conduse, in afara sistemului juridic, impotriva acestei organizatii si in urma presiunilor politice din partea Departamentului de Stat american”, a afirmat Assange in interviul acordat Realitatesa TV.

Reclame

Written by jonbustrom

februarie 1, 2011 la 11:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: