WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Quo vadis, Romania?

with 2 comments


Sleeper (Tribe album)

Image via Wikipedia

Desi un anumit ginditor americano-japonez proclamase moartea istoriei acum citeva decenii, se pare ca ea, Istoria, s-a incapatinat sa nu moara (deocamdata!). Lumea traieste in continuare, dezbaterile de idei s-au globalizat, oamenii isi pun noi intrebari si cauta raspunsuri la provocarile mileniului. Noi ne continuam drumul nostru intr-o realitate paralela, in afara Istoriei, de peste 2000 de ani, cu mici exceptii de citiva ani pe secol, in micile noastre spertzuri si furtisaguri, in caftelile fraticide cu capra vecinului, si in general preocupati sa ne casapim intre noi sistematic, dupa un plan numai de noi stiut, ilogic, schizofrenic si grotesc!
Si in urletele acestui vodevil cu mirlani si parasute, nu avem vreme sa vedem sau sa auzim ce se intimpla in jurul nostru, sa ne dam seama ca lumea se schimba si fara sa ne intrebe nimeni nimic (desi noi credem in dementa noastra contrariul – ca noi ne batem pe burta cu americanii, englezii si hai cel mult si chinezii!), planeta va arata altfel in viitorul apropiat.
Si de aici intrebarea pe care ti-o pui firesc, daca mai vrei sa vietuiesti in perioada urmatoare in spatiul carpato-danubiano-pontic: Romania-Incotro?
Tribalizarea Romaniei – acesta este fenomenul la care vom asista in perioada urmatoare si viitorul nu prea indepartat. Fenomenul inceput in Decembrie 1989, prin fracturarea statului, urmat de disolutia autoritatii, prin gregaritatea relatiilor sociale, manelizarea societatii, cresterea analfabetismului, migratia in masa (4 milioane de romani, populatie activa !!!), toate acestea si multe altele pe care nu le mai enumar a dus in prima faza la o feudalizare a Romaniei (in sensul de feuda), si se va sfirsi intr-o tribalizare a ei.
Tribalizare ce se va produce pe cele trei axe ale unei societati, atit la nivel de teritoriu, cit si la nivel de putere, cit si la nivel social si personal!
Este bine? Este rau? Nu stim! Ce putem face? 🙂 sa ne constituim propriul trib, ca atunci cind vom fi maturati de noile migratii ale secolului 21 sa puterm sa supravietuim. Sau poate sa supravietuim in primul rind tribuirlor autohtone – de la Falca la Udrea, de la Ponta la Dragnea, de la PDL la PSD, de la dinamo la steaua, de la ardeleni la moldoveni, de la hetero la homi, de la … la… R1®

Reclame

Written by jonbustrom

ianuarie 5, 2011 la 1:17 am

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Romania-Quo vadis? (jonbustrom.wordpress.com) LikeBe the first to like this post. […]

  2. Fugiti!!!!

    jonbustrom

    ianuarie 5, 2011 at 11:41 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: