WikiLeaks: ''..România, o țară sălbatică…''

”În România crizele nu sunt materiale, sunt psihologice”

Statul haiducesc multilateral dezvoltat

leave a comment »


Garden in a complex of early Communist-era apa...

Image via Wikipedia

in sfirsit avem o viziune. ma gindeam, si chiar eram suparat ca romania nu mai are o viziune, o tinta spre care sa tinjim. ceausescu ne oferise statul socialist multilateral dezvoltat, iliescu ne bagase in alta viziune, ceva cu social daca mai tin bine minte, constantinescu divaga ceva intre drumul sarii si drumul matasii si iata ca si basescu ne indeamna la ceva – statul haiducesc.

am inceput sa-l admir pe basescu. ne baga tot felul de adevaruri pe banda rulanta. pentru ca in sfirsit cineva ne spune adevarul: baieti, sunteti pe sabia voastra! vreti sa spuravietuiti, sa invatati, sa va ingrijiti batrinii etc? Sunteti singuri, nu va mai bazati pe noi, statul roman si reprezentatii sai! unii dintre noi au inteles-o mai demult, de prin 90/91 si au inceput sa o taie de p’aici, altii, mai cu speranta, au rezistat pina prin 2002, cind au inceput sa plece masiv, de am ajuns sa avem 3,5-4 milioane de romanii plecati din tara care nu poate sa le mai poarta de grija.  altii mai naivi mai spera, dar iata ca basescu, presedintele unei tari pe cale de dispartie ne-a spus-o pe sleau.

ce ne ramine de facut? ori sa luam si noi calea bejaniei si sa ne gasim un stat care sa aiba grija de noi, ori sa ne punem la briu pistolul si brisca si sa-ncercam sa ne facem singuri dreptate, sa fim pe spada noastra si avind grija de noi si familia noastra. si daca tot ne luam singuri soarta in miini, ar fi bine sa dam o lege prin care sa abrogam toate legile, pentru ca si asa nu le mai respecat nimeni. si daca tot n-am reusit sa construim statul socialist multilateral dezvoltat, hai sa incercam sa construim statul haiducesc multilateral dezvoltat, ce brisca noastra!

Reclame

Written by jonbustrom

decembrie 10, 2010 la 8:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: